Velký Týnec, 783 72
+420 603 194 700
corazon.os@seznam.cz

5. – Masáž a vztah s koněm

5. – Masáž a vztah s koněm

Celý život se věnuji tréninku koní a výuce jezdectví (v zahraniči i u nás). Základem práce s koněm je důvěra, proto se budeme zabývat psychickou a fyzickou rehabilitací koně, aby byl kůň klidný, předvídatelný a bezpečný.

Opravdový vztah s koněm vyžaduje trpělivost, jemnost, neustálou práci na sobě, na vnímání vlastního těla i hranic. My lidé jsme odpojeni od svého těla, proto nechápeme jejich instinkty a nevíme jak trénovat v respektu k jejich tělu. Základem rehabilitace koně i vztahu s ním je umění sebereflexe a znalosti z neurovědy. Nervový systém řídí ostatní systémy v těle všech savců- člověka nevyjímaje. Seznámíte se s nejnovějšími poznatky z neurovědy o stresu a co ovlivňuje. 

Moderní jezdectví (včetně koní) je velmi vzdáleno od přirozenosti a všichni típ trpí. Statistické údaje: k nehodě motocyklisty dochází každých 700 hodin, k úrazu jezdce na koni dochází každých 350 hodin, jízda na koni je tedy 2x nebezpečnější než jízda na motorce! Většinou jsou zraněny ženy a dívky! Zadejte si do googlu statistiku zranění a budete zděšení. Není to vina koní, ale nášeho jednání.

Pro lidi i zvířata platí stejná pravidla – ten kdo je šťastný a sebevědomý, kráčí lehce a rovně. Naopak kdo je nešťastný nebo nemocný, tak chodí shrbený a pokřivený. Budeme hledat a řešit problémy u koní (případně i jezdců) nejen na fyzické úrovni.

  • Součástí tohoto krzu je přístup do on-line kurzu –  4 druhy masáží koní- (Po zaplacení kurzovného dostanete přístup i do on-line kurzu, je dobré se s obsahem seznámit před příjezdem.)
  • více o mých koních
  • více o mně
  • recenze účastnic předchozích kurzů

 Začínáme v sobotu v 10 hod a končíme v neděli kolem 17hod. (přespání i v pátek + 300,- Kč)

SOBOTA:

  • ustájení– ukázka mého způsobu- 24/7 venku s přístupem do stáje i seníku. Lehce udržovatelné, nenáročné a ekonomicky výhodné.
  • příčiny stresu u koní i lidí – jak ho eliminovat a jak s ním pracovat,welfare zvířat
  • Jak vnímat svůj stress a jak ho přenášíme na koně. Budme měřit svůj nervový systém pomocí HRV přístroje
  • příprava na masáž – ve dvojicích. Prožitek toho, co budeme dělat s koňmi.

NEDĚLE:

  • relaxace, vnímání těla a vibrací
  • praxe masáží na koních- ukázky jednotlivých technik, hlubší studium vás čeká pomocí on-line kurzu.

Masáže se budeme učit na mých koních, kteří jsou už na masáž zvyklí. Budeme sdílet příběhy či problémy vašich koní, možnou příčinu a řešení. Budeme se také učit, jak se připravit a naladit na masírovaní, aby jsme byli vnímavější. Koním se věnuji přes 25 let a od výuky ježděním přecházím k terapiím s koňmi a výuce EQ za pomocí koní. 

Jak lze měnit chování koně – příklad z praxe: Kůň, který se leká a utíká, má většinou staženou záď i ocas. Uvolněním těchto partií se uvolní i kůň. Změna nesprávného držení k lepšímu, změní i psychiku koně. (Agresivním chováním nám kůň např. může dávat najevo nepohodlí, či bolest v těle.) Kůň, jež například dlouhou nosil špatně padnoucí sedlo nebo ztuhlého a křivého jezdce, bude i po změně sedla chodit stažený a bude uhýbat tlaku, nepůjde ochotně dopředu a bude i nadále třeba vyhazovat. Kůň, který utrpěl nějaké zranění (které je již vyléčeno), se nemusí vrátit ke správnému držení těla a stále může očekávat bolest, jež určitý pohyb provázela, atd.

CENA: 3.850,- včetně vege-obědů) a ubytovaní v mini domečcích,(pro prvních 9 zájemkyň) po zaplnění kapacity ve vlastních stanech (max. 14 účastnic). K dispozici je také lednice a varná konvice.


* Pro hlubší kontakt s tělem i koněm je důležité zpomalení a vystoupení ze své komfortní zóny. Proto už nepořádám jednodenní kurzy, kdy se ženy po zcitlivění a napojení musely vracet domů. Využijte prosím tyto kurzy také pro sebereflexi, propojení s přírodou a koňmi.

Přihlášení je platné pouze po zaplacení celé částky na účet: 4326386001/5500.   Pokud se nebudete moci zůčastnit, vrátím vám zaplacenou částku na váš účet po odečtení storno poplatku 500,- Kč – přečtěte si prosím všeobecné podmínky. 

Místo konání kurzu je u Olomouce, více-https://masazekoni.cz/kontakt/ (Nabízím také možnost ubytování.) Více informací na mém mobil. čísle: 603 194 700

Přihlášení pomocí tohoto formuláře:

Kurz masáží V.